Wanden spuiten laat u natuurlijk over aan de professional

Wanden spuiten is een secuur werk, waarbij strepen en oneffenheden niet thuishoren. Hiervoor kunt u het spuiten van wanden en plafonds het best uitbesteden aan een ervaren en professionele schilder. Hiervoor bent u bij mij op het juiste adres.
Na het volgen van een schilderopleiding en het behalen van het diploma aspirant schilder, ben ik aan het werk gegaan als schilder. Tijdens het schilderen ging mijn voorkeur uit naar het schilderen van wanden en plafonds. Hier heb ik mijzelf dan ook in de loop der tijd in gespecialiseerd.

Wanden spuiten in plaats van witten met kwast en roller

Eerder gebruikte men de roller en de kwast om latex aan te brengen op wanden en plafonds. Dit was voor jarenlang de manier om wanden te voorzien van witte latex. Echter hebben de ontwikkelingen op het gebied van wanden witten niet stilgestaan. Zo zijn er machines op de markt gekomen waarmee een schilder de latex op de muur kan spuiten.

Niet iedere professionele schilder zag direct de mogelijkheden van het spuiten van latex. Echter zag ik al snel de grote voordelen welke het spuiten van latex met zich meebrengt. Hierdoor heb ik mij al vlot meer verdiept in het spuiten van latex op wanden en plafonds.
Net zoals andere schilders kwam ik erachter dat het een behoorlijke aanschaf is, wanneer er een latex spuitmachine aangeschaft dient te worden.

Echter zag ik de mogelijkheden in zo’n machine helemaal zitten. Waarop ik eerst een kleinere spuitmachine heb aangeschaft.
Dit was zo’n succes dat ik telkens meer aanvragen kreeg, simpelweg vanwege goede ervaringen van mijn klanten. Deze vertelde het tegen hun vrienden en kennissen, waardoor ik al snel toe was aan een echte professionele latex spuitmachine.

Ondanks het hoge aanschaf bedrag van 4000 euro, heb ik een Graco St Max 595 spuitmachine aangeschaft. Zodat het voor mij ook mogelijk is om grotere ruimtes wit te spuiten. Hierdoor heb ik voor vele klanten wanden en plafonds mogen spuiten, waardoor er vandaag de dag een ruime ervaring aanwezig is als professioneel latex spuiter.

Voordelen van wanden spuiten in plaats van rollen

Dat latex spuiten de moderne manier is hoe professionele schilders wanden en plafonds wit spuiten, is niet voor niets. Er zijn namelijk tal van voordelen te vinden aan het latex spuiten van wanden en plafonds in vergelijking met de ouderwetse manier van het rollen.
Zo is het resultaat van spuiten een heel stuk mooier dan rollen. Hoe ervaren en goed de schilder ook is, het resultaat van spuiten is mooier. Zo is het latex enorm egaal, zonder strepen aan te brengen.

Daarnaast werkt het spuiten van latex een heel stuk sneller. Hierdoor is de schilder een stuk sneller klaar met zijn werk, waardoor er ook minder arbeidsuren gerekend worden. Dit merkt de klant dan ook bij het betalen van de factuur.

De combinatie van een beter resultaat voor een lagere prijs. Zorgt er dan ook voor dat ik voornamelijk latex spuit in plaatst dit aan te brengen met de roller en de kwast. Vandaag de dag zal ik enkel in situaties waar het spuiten niet mogelijk is, de roller en de kwast gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ruimtes welke niet af te plakken zijn voor het spuiten.

2 pakketten om plafonds en wanden te laten spuiten met latex

Er is een keuze uit twee verschillende pakketten om latex te laten spuiten op wanden en plafonds. Deze keuze is er, omdat sommige mensen wel een professioneel resultaat willen, maar er niet zo’n groot budget voor hebben.

Latex spuitpakket 1

Bij spuitpakket zorg ik voor alles wat er nodig is om de wanden en plafonds netjes te spuiten. Zo verzorg ik het afplakken van de delen welke niet gespoten dienen te worden. Stopcontacten en lichtschakelaars verwijder ik, zodat de ruimte hieromheen ook netjes gespoten kunnen worden. Daarnaast breng ik waar nodig kit aan op het te spuiten oppervlak. Hierna zal ik wanden en plafonds voorzien van twee lagen latex van professionele kwaliteit.

Latex spuitpakket 2

Dit spuitpakket is het voordeligst per vierkante meter. Dit komt doordat u een gedeelte van het werk zelf doet. Het gaat hierbij om het afplakken van alle gedeeltes welke niet wit moeten worden gespoten. U zorgt er dan ook voor dat de gehele ruimte klaar is om te spuiten wanneer ik aankom. Hierdoor kan ik direct beginnen met het aanbrengen van twee lagen latex van professionele kwaliteit.

Wanden laten spuiten met latex niet altijd mogelijk

Helaas is het niet altijd mogelijk om mij langs te laten komen om wanden en plafonds wit te spuiten. Het spuiten van latex is namelijk alleen maar mogelijk als de ruimte in zijn geheel leeg is. Daarnaast is het enkel mogelijk om te spuiten over stucbehang en renovlies. Bij overige behangsoorten is het niet mogelijk. Tevens is het enkel mogelijk om een totale oppervlakte van 50 vierkante meter of meer te laten spuiten.

=> klik hier voor de spuitwerk prijzen

Wanden SpuitenMuur SpuiterMuren SpuitenLatex SpuitwerkLatex SpuiterSitemapAlgemene VoorwaardenPrivacy beleid