Muren Spuiten? Wij kunnen je muren al spuiten vanaf 4 euro per m2!

Muren spuiten is de moderne manier om muren te laten witten. Gebruikte de vak schilder in het verleden nog voornamelijk de roller en de kwast. Tegenwoordig gebruiken professionele schilders voornamelijk een spuitmachine om muren te voorzien van een nieuwe laag latex. Waarbij er de voorkeur is om airless verfspuitmachines te gebruiken voor plafonds en muren te spuiten.

De kosten van muren spuiten met witte latex

Het laten witten van muren en plafonds door een schilder welke ouderwets een roller en kwast gebruikt, zal aardig wat kosten. Dit is niet voor niets, de schilder is namelijk behoorlijk veel tijd kwijt om alles netjes te schilderen. Deze tijd die de schilder kwijt is aan het werk dient betaald te worden, waardoor het al snel een behoorlijk totaalbedrag zal zijn.

Het laten spuiten van muren gaat een heel stuk sneller. Hierdoor zal er behoorlijk bespaard worden aan werkuren, waardoor het totaalbedrag ook een stuk lager zal zijn. Wanneer er bijvoorbeeld 100 vierkante meter gewit dient te worden. Zal de prijs van spuiten ongeveer één derde voordeliger zijn. Zo betaald bijvoorbeeld in plaats van 1500 euro nog maar 1000 euro exclusief btw.

Tegenwoordig spuiten wij voornamelijk muren

Vandaag de dag is het onze voorkeur en die van de klanten om muren te spuiten in plaatst van de verven met de kwast en roller. Wij zullen dan ook hoofdzakelijk de spuitmachine gebruiken. Enkel in sommige gevallen zullen wij de kwast en roller gebruiken. Dit gebeurt een enkele keer wanneer het bijvoorbeeld niet mogelijk is om een ruimte goed af te plakken. Het afplakken van de stukken welke niet gewit dienen te worden, is namelijk noodzakelijk bij het spuiten van muren.

De voordelen van muren spuiten in plaats van rollen

Naast dat het goedkoper is om muren te laten spuiten, dan te laten rollen. Zijn er ook nog andere voordelen. Een belangrijk voordeel is dat het resultaat een stuk beter is. Hoe goed en ervaren een schilder ook is. Met een roller is er nooit hetzelfde resultaat te bereiken dan wanneer er gespoten wordt. Met het spuiten zullen er dan ook geen banen zichtbaar zijn en is het resultaat super strak.

De te spuiten ruimte sneller weer in gebruik nemen

Doordat de ruimte sneller van witte latex voorzien is door te spuiten, zorgt niet alleen voor een geld besparing. Het zorgt er ook voor dat de ruimte sneller weer in gebruik genomen kan worden. Vooral bij grotere klussen, kan hier veel tijd bespaard worden. Veel grote klussen zijn namelijk door ons in een dag te spuiten. Dit terwijl er vaak meerdere dagen nodig zijn wanneer de roller en de kwast gebruikt zou worden.

Dit komt er kijken bij muren spuiten met latex

Hierbij een overzicht van werkzaamheden welke wij voor u kunnen verrichten. Hierbij is het echter ook mogelijk dat u zelf sommige werkzaamheden doet, om op deze manier kosten te besparen.

Het afplakken van de te spuiten ruimte

Niet alles in een ruimte dient met latex bespoten te worden. Hierdoor is het zaak om die delen af te plakken zodat er geen latex bij kan komen. Denk hierbij aan kozijnen, maar ook stopcontacten en lichtschakelaars. Alles moet zo afgeplakt worden dat er onmogelijk verfnevel op terecht kan komen.

Het aanbrengen van een voorstrijk

In sommige situaties is het nodig om een voorstrijk aan te brengen. Denk hierbij aan muren die net gestuct zijn. Door het aan aanbrengen van een voorstrijk, zal het muur oppervlakte een stuk minder aanzuigen. Hierdoor zal de latex een stuk beter kunnen worden aangebracht met een mooier resultaat.

Kitwerkzaamheden

Voor het mooiste resultaat dient er vaak gekit te worden. Zo kitten wij alle hoeken en naden van muren voordat we latex aanbrengen. Hiervoor gebruiken wij de noncrack kit van progold. Dit is een enorm elastische kitsoort waarbij er geen scheuren ontstaan.

Het plamuren van deuken in de muur

Het kan voorkomen dat er een deuk in de muur aanwezig is. Deze kunnen wij repareren door de deuk op te vullen met plamuur. Uiteraard gebruiken wij ook voor het plamuren enkel plamuur van professionele kwaliteit.

Het latex spuiten op muren en plafonds

Wanneer alle bovenstaande werkzaamheden zijn uitgevoerd, is het tijd om de muren te spuiten. Dit spuiten doen wij altijd in twee lagen, met een kwaliteitslatex. Zo zorgen wij ervoor dat we een uitmuntend resultaat behalen.

Twee verschillende spuitpakketten

Zoals u hierboven kunt lezen komt er nogal wat voorwerk kijken bij het spuiten van muren. Uiteraard doen wij graag met liefde al het werk voor u. Hiervoor hebben wij het pakket 1.

Echter is het ook mogelijk om het voorwerk zelf te doen, zodat wij enkel langskomen om de latex professioneel aan te brengen in twee lagen. Wanneer u dit graag zou willen, dan kunt u kiezen voor pakket 2. Op deze manier heeft u een professioneel resultaat, voor een zo laag mogelijke prijs

=> Klik hier voor de spuitwerk kosten

Wanden SpuitenMuur SpuiterMuren SpuitenLatex SpuitwerkLatex SpuiterSitemapAlgemene VoorwaardenPrivacy beleid