Latex Spuitwerk Uitbesteden? Professioneel spuitwerk kan al vanaf 4 euro per vierkante meter!

Latex spuitwerk aan ons uitbesteden voor een super strak resultaat. Wanneer u een nieuwe woning of bedrijfspand betrekt is het vaak nodig om de muren en plafonds te voorzien van nieuwe witte latex. Tevens dient er om de zoveel jaar vaak een ruimte opnieuw voorzien te worden van witte latex. Waarbij dit sneller zal zijn, wanneer er in de ruimte gerookt wordt. In dit artikel kunt u zich informeren over latex spuitwerk en waarom u dit het best kunt uitbesteden aan een professional.

Wat is latex spuitwerk precies?

Latex spuitwerk is het aanbrengen van latex op muren en plafonds, door dit er op te spuiten. Hiervoor wordt het liefst een professionele spuitmachine gebruikt, waarbij een airless machine de voorkeur heeft. Bij een airless spuitmachine wordt er druk opgebouwd, waarna de latex door een spuitpistool wordt geperst zonder lucht te gebruiken.

Doordat er zo’n enorme druk wordt opgebouwd in de spuitmachine, zal de latex er als nevel uitkomen. Hierdoor is het mogelijk om muren en plafonds te voorzien van een zeer egale laag latex. Waardoor er een verbluffend mooi resultaat wordt behaald.

Waarom latex spuitwerk in plaats van rollen?

Latex spuiten heeft meerdere voordelen tegenover het rollen en kwasten van latex. Een groot voordeel is dat er een mooier resultaat behaald wordt. Daarnaast is het spuiten een stuk sneller klaar. Hierdoor is de ruimte sneller weer in gebruik te nemen. Maar er zal ook bespaard worden op het aantal werkuren, waardoor de factuur een behoorlijk stuk lager is. Zo komt het geregeld voor dat spuitwerk tot maar liefst 40 procent goedkoper is dan het laten rollen en kwasten van latex.

Door onze ruime ervaring als schilder, kunnen wij uitstekend een ruimte rollen en kwasten met latex. Echter kiezen wij er hoofdzakelijk voor om latex te spuiten. Dit vanwege de grote voordelen in prijs en het uiteindelijke resultaat. In sommige gevallen is het echter niet mogelijk om te spuiten, waardoor wij soms nog wel de roller en kwast gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer het niet mogelijk is om een ruimte af te plakken.

Waarom latex spuitwerk uitbesteden aan ons?

Het laten spuiten van latex heeft zoals u hierboven kunt lezen enorm veel voordelen. Echter dient u er dan wel rekening mee te houden dat het spuitwerk professioneel gebeurt. Hier komen wij om de hoek kijken. Wij hebben na het behalen van een schildersopleiding, jaren ervaring met verven. Hierdoor alleen al zullen wij een uitmuntend resultaat behalen met het verven.

Echter bij latex spuitwerk is er nog iets heel belangrijks om een mooi resultaat te behalen. Namelijk de soort spuitmachine die gebruikt wordt. Zo beschikken wij over een professionele airless spuitmachine de Graco St Max 2 595 Pro. Dit is een aardig grote investering die niet iedereen wil doen.

Wij zien er echter de meerwaarde in, welke zo’n dure professionele machine ons geeft. Zo is het spuitwerk subliem en is het mogelijk om grotere oppervlaktes in een kortere tijd af te krijgen.

Hierdoor zal het uiteindelijke resultaat uitmuntend zijn en de arbeidsuren kort. Hierdoor zal een ruimte snel weer in gebruik genomen kunnen worden en bent u minder geld kwijt aan werkuren.

Wij gebruiken alleen kwalitatieve materialen

Naast de spuitmachine is er natuurlijk nog een zeer belangrijk onderdeel. De latex zelf! Door de jaren heen weten wij exact welke merken goed zijn. Hierdoor maken wij enkel gebruik van professionele latex, omdat het resultaat hiermee een stuk mooier is voor en langere tijd. Tevens gebruiken wij voor het kitten en eventueel plamuren enkel professionele merken. Wij willen namelijk enkel een resultaat bieden waar u als klant zeer tevreden mee bent.

Latex spuitwerk bestaat uit diverse werkzaamheden

Latex spuitwerk bestaat niet alleen uit het aanbrengen van de latex. Er gaat namelijk aardig wat voorwerk aan vooraf. Uiteraard kunnen wij dit voorwerk voor u uit handen nemen en alles compleet verzorgen. Echter bestaat er ook de mogelijkheid om sommige onderdelen zelf te doen, om zo kosten te besparen.

Afplakken van de plekken die niet gespoten dienen te worden

Doordat er onderdelen zijn in een ruimte welke niet bespoten dienen te worden met witte latex, dienen deze afgeplakt te worden. Om er zo voor te zorgen dat er geen latex spetters op deze oppervlaktes terecht komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vloer of kozijnen, maar ook stopcontacten en lampen.
Kit aanbrengen

Voor en zo mooi mogelijk resultaat is het vaak nodig om kit aan te brengen in hoeken en naden van muren. Het kitwerk doen wij uitsluitend met kwalitatieve materialen zoals bijvoorbeeld noncrack kit van Progold. Dit is en zeer elastische kit, welke ervoor zorgt dat er geen breuken ontstaan in de kit.

Muren egaal maken

Soms komt het voor dat er een deuk in de muur aanwezig is. Deze kunnen wij repareren door plamuur te gebruiken.
Het latex spuitwerk zelf

Wanneer allee voorbereidingen zijn getroffen is het tijd voor het latex spuitwerk zelf. Het aanbrengen van een uitstekende kwaliteit latex doen wij in twee lagen, om zo een zo mooi mogelijk resultaat te behalen.

Spuitwerk kosten

Wanden SpuitenMuur SpuiterMuren SpuitenLatex SpuitwerkLatex SpuiterSitemapAlgemene VoorwaardenPrivacy beleid